Pigsi Protocolo de Intervención Global y Simultánea

CARME PAU - JULIO ALTOMONTE

DESPATX PEDAGÒGIC MULTIDISCIPLINARI

  
  

LES NOTES DE FINAL DEL CURS

    

   Ja estem en ple mes de Juliol, amb vacances, casals... i vam donar per acabat el curs amb el lliurament de les “notes”.  I a mi m'agradaria fer una mica una mirada enrere per reflexionar sobre alguns aspectes. 

   Primer de tot les qualificacions ens diuen com el nostre fill/a ha finalitzat un curs o una etapa. Aquestes qualificacions responen a una recollida exhaustiva i sistemàtica de la informació, cada trimestre i finalment al final del curs. Però d'aquestes dades que apareixen per cada àrea a mi m'agrada tenir en compte els ítems o apartats de cada una de les àrees on ens indiquen el grau d'assoliment dins aquella matèria. Perquè la feina que ha fet el nostre fill/a bé s'ho val. I perquè ens mostren si l'àrea està assolida totalment o si hi ha quelcom que hem de millorar. 

   En aquest sentit quan comencem a treballar amb alumnes amb dificultats observem que alguns d'aquests ítems o apartats dins una àrea concreta no s'han assolit prou bé i apareix la frase que ho indica. Si reiteradament detallem aquesta dificultat però no fem una intervenció adequada , la bola es farà més gran i es convertirà en un problema molt més greu. És per això que a més de llegir la qualificació global ens hem d'aturar en els detalls avaluats. Ja sigui per felicitar o per iniciar una ajuda específica. 

   En segon lloc , les qualificacions no ens diuen com és el nostre fill o filla. Més aviat ens indiquen la seva capacitat de resolució davant unes competències concretes, detallades en àrees. Però aquí cal tenir molt en compte el PROCÉS que ha fet l'alumne. A vegades la qualificació no indica prou bé l'esforç o la superació que ha calgut fer . I aquí és on entren en joc les OBSERVACIONS que ha fet el/la tutor/a o els especialistes de cada matèria. 

   Aquestes frases que conformen l'observació del nostre fill/a són MOLT IMPORTANTS, donen la visió de la trajectòria que s'ha fet , dels encerts, dels errors (si s'escau) i moltes vegades de les felicitacions que sincerament es fan. Crec que és molt important poder-les llegir amb el nen /a i fer-li veure com és de valorat/ada, estimat/ada. És una personalització del seu procés d'aprenentatge i val la pena ajudar-lo a comprendre com s'observen detalls, procediments, activitats, hàbits etc. 

   Des d’aquí el nostre agraïment a tota questa feina d'observació i avaluació (per després poder-ho redactar) que fa l'equip docent de qualsevol curs. Dir-vos que per les persones que després intervenim quan hi ha dificultats, les vostres frases, observacions i percepcions han estat molt importants. 

Us desitgem unes bones i merescudes vacances!!!! 

Centre Pedagògic Carme Pau-Julio Altomonte

Pin It

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar