Pigsi Protocolo de Intervención Global y Simultánea

CARME PAU - JULIO ALTOMONTE

DESPATX PEDAGÒGIC MULTIDISCIPLINARI

  
  

Avui em toca.....

Tot just estem començant el curs i observo com és de complicat organitzar l'horari de les extraescolars. Per si es fan a la mateixa escola, si les fan tots els germans, si surten a la mateixa hora.....I em pregunto a mi mateixa : Cal tant?

És obvi que les activitats extraescolars proporcionen una avantatges positius com relacionar-se amb altres companys que no són els de la classe, consumir energia per aquests menuts incansables, fer activitats totalment diferent de les del àmbit curricular i podriem fer una llista molt més llarga. 

Però el que no pot comportar mai una extraescolar és estrés. L'activitat ha de ser un suport a l'educació dels nens i cal triar-la bé. No puc amb aquesta imatge de papes o mames que van a correcuita amb el nen/a de la mà per arribar a temps a una determinada activitat. Això a la llarga no aporta cap benefici i es perden tots els aspectes positius que li haviem trobat. Val més fer-ne poques ,però fer-les bé. 

Per altra banda hi ha la qüestió del ritme. Hem de pensar que el nen està forces hores a l'escola, després fa la seva activitat però hi ha edats en que és molt important jugar. I quan ho fem? Es tractaria  de tenir un temps per estar, per jugar amb allò que després desenvolupa la imaginació, la creativitat. I per suposat per afluixar el ritme. No podem pretendre que si portem el nen amb les revolucions altes després s'aturi de cop, es relaxi, segueixi totes les nostres indicacions i així acabar el dia. 

No ens cansarem mai de recomanar que el final de la jornada hauria de conclure amb una trobada familiar on sopem, comentem les coses .En definitiva ens comuniquem. I aquesta és una tasca tant tant important que no la pot fer ningú més que la pròpia familia. I si aquesta pràctica la comencem des de ben petits podrem fer un recorregut durant la seva creixença de manera que se sentin acompanyats, escoltats. Bases que seran després molt importants en l'adolescència.

 

Pin It

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar